Ποια είναι η κατάλληλη εποχή για να κάνω απεντόμωση στο σπίτι μου;

Δημοσιεύτηκε από: epex 19/03/2021 0 Σχόλια
Καθώς ζεσταίνει ο καιρός τόσο πιο γρήγορα αναπτύσσονται και πολλαπλασιάζονται όλα τα έντομα. Το καλοκαίρι τα προβλήματα από έντομα είναι πιο έντονα και πιο συχνά.
Για να καταπολεμηθεί το πρόβλημα έγκαιρα και πριν έχουν ήδη εγκατασταθεί στο σπίτι μας, είναι σημαντικό να γίνει μία εφαρμογή απεντόμωσης αρχές με μέσα άνοιξης. Επίσης, το φθινόπωρο ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και το είδος του εντόμου χρειάζεται συνήθως μία δεύτερη επανάληψη.
Πιο συγκεκριμένα, για τα διάφορα είδη εντόμων ισχύουν τα παρακάτω:
  • Κατσαρίδες: Το πιο συχνό έντομο-παράσιτο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, με δύο ψεκασμούς άνοιξη και φθινόπωρο πετυχαίνουμε ικανοποιητική προστασία. Όταν η προσβολή είναι πιο έντονη ίσως χρειαστούν και ενδιάμεσες επαναλήψεις.
  • Κουνούπια: Αποτελούν ένα πρόβλημα που είναι δυστυχώς σε έξαρση τις μέρες μας. Για την αποτελεσματική καταπολέμηση κουνουπιών είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε να ψεκάζουμε από αρχές άνοιξης ώστε να μειωθούν όσο είναι δυνατό τα έντομα που θα γεννήσουν στον περιβάλλοντα χώρο του σπιτιού. Στη συνέχεια χρειάζονται μηνιαίες επαναλήψεις μέχρι και το φθινόπωρο
  • Μυρμήγκια: Ισχύει ότι και για τις κατσαρίδες, δηλαδή με δύο απεντομώσεις άνοιξη και φθινόπωρο συνήθως είμαστε προστατευμένοι.
  • Σφήκες: Οι σφήκες δημιουργούν τις φωλιές τους καθώς ζεσταίνει ο καιρός την άνοιξη. Οπότε πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή νωρίς την άνοιξη ώστε να εντοπίσουμε έγκαιρα κάποια σφηκοφωλιά σε σημεία που είχε δημιουργηθεί και προηγούμενες χρονιές και να γίνει μία απεντόμωση όσο το δυνατό πιο νωρίς.
  • Μύγες: Οι μύγες είναι σε έξαρση καθώς προχωράει το καλοκαίρι. Για την καταπολέμηση τους πρέπει να ψεκαστούν νωρίς την άνοιξη πιθανές εστίες. Στη συνέχεια, σε περίπτωση έντονης προσβολής θα χρειάζονται μηνιαίες επαναλήψεις ή συνίσταται η χρήση ειδικών εντομοπαγίδων.
  • Ψύλλοι και κοριοί: Είναι έντομα που μεταφέρονται στο σπίτι μας και δεν γίνεται προληπτική απεντόμωση για αυτά. Οι προσβολές είναι πιο συχνές καθώς ζεσταίνει ο καιρός. Χρειάζονται ειδικές εφαρμογές απεντόμωσης με 2 ή 3 επαναλήψεις από εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό ανά 10-15 ημέρες.

Αφήστε ένα σχόλιο