Γιατί υπάρχει πάγιο στην αυτόνομη θέρμανση;

Δημοσιεύτηκε από: epex 21/06/2017 2 Σχόλια
Αρχικά, όταν ένα διαμέρισμα δεν θερμαίνεται αυτόματα επηρεάζει και τα γειτονικά του διαμερίσματα. Για την ακρίβεια τα διαμερίσματα αυτά έχουν απώλειες θέρμανσης με αποτέλεσμα να πρέπει να καταναλώνουν περισσότερα καύσιμα.
Επίσης, κατά τη μελέτη θέρμανσης της οικοδομής ο μηχανικός έχει τοποθετήσει έναν καυστήρα ο οποίος να καλύπτει τις ανάγκες συγκεκριμένου αριθμού διαμερισμάτων. Έτσι, όταν λιγότερα διαμερίσματα χρησιμοποιούν τον καυστήρα αυτό σημαίνει ότι αυτός για να λειτουργήσει καταναλώνει περισσότερα καύσιμα από ότι θα κατανάλωνε αν όλα τα διαμερίσματα ήταν γεμάτα.
 
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Αυτό που θα πρέπει να έχουμε πάντα υπόψιν μας είναι ότι η τιμή της 1 ώρας (ή θερμίδας) δεν μπορεί να είναι σταθερή και ούτε η ίδια σε κάθε διαμέρισμα. Εξαρτάται από την τιμή των καυσίμων αλλά και από το ποσοστό των ωρών (ή θερμίδων) που έχει ένα διαμέρισμα επί του συνόλου των ωρών όλης της οικοδομής.
 
Έτσι όσο παράξενο και αν φαίνεται, είναι δυνατόν ένα διαμέρισμα σε 2 διαφορετικούς μήνες να πληρώνει περισσότερα στο μήνα που έχει λιγότερες ώρες.

2 Σχόλια

ΔΗΜΗΤΡΑ ΧΟΥΝΤΑΛΑ:
11/05/2022, 03:33:29 PM
Απάντηση

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΝΟΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΠΟΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΧΙΛΙΟΣΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ευχαριστήρια επιστολή για δώρο:
Απάντηση

Με μια ευχαριστήρια επιστολή για το δώρο, εκφράζουμε τη βαθιά μας ευγνωμοσύνη προς τον δωρητή. Είναι το τέλειο μέσο για να μοιραστούμε τη χαρά και την εκτίμησή μας, αναδεικνύοντας πόσο ειλικρινά εκτιμούμε την προσφορά τους. Με λίγα λόγια, επιβεβαιώνουμε τη σημασία του δώρου και τον τρόπο που έχει προσθέσει χρώμα και χαρά στη ζωή μας.

Αφήστε ένα σχόλιο