ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Δημοσιεύτηκε από: epex 15/12/2023 0 Σχόλια

ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Στην Ελλάδα, η πυροπροστασία παραμελείται τόσο από το σύνολο της πολυκατοικίας, όσο και από εμάς τους ίδιους μέσα στα σπίτια μας, ενώ οι αριθμοί των κλήσεων στην Πυροσβεστική αυξάνονται κάθε χρόνο, ειδικότερα τους χειμερινούς μήνες!

Γνωρίζουμε, όμως με ποιους τρόπους μπορούμε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, τους αγαπημένους μας αλλά και τις περιουσίες μας;

  • Ανιχνευτές καπνού

Η τοποθέτηση ανιχνευτών καπνού μπορεί να ειδοποιήσει έγκαιρα εμάς, αλλά και τους γείτονές μας σε περίπτωση πυρκαγιάς. Η κουζίνα είναι ο πρώτος χώρος στον οποίο πρέπει να τοποθετηθεί και σε όσα μέρη μαγειρεύουμε. Οι ανιχνευτές είναι συσκευές εύκολες στην τοποθέτηση και λειτουργούν με μπαταρίες, οι οποίες πρέπει να αλλάζονται ετησίως.

 

  • Αντιπυρική κουβέρτα

Ιδανική πρώτη λύση σε μια πυρκαγιά μικρής έκτασης είναι η αντιπυρική κουβέρτα η οποία περιορίζει το οξυγόνο και εμποδίζει την επέκταση της. Μια άλλη χρήση της, που διαφεύγει από τους περισσότερους, είναι πως λειτουργεί προστατευτικά από φλόγες για όσους προσπαθούν να διαφύγουν από χώρο στον οποίο έχει ξεσπάσει πυρκαγιά, αλλά και προστατευτικά για τους εγκαυματίες.

 

  • Φορητοί πυροσβεστήρες

Οι ανιχνευτές μας ειδοποιούν για την ύπαρξη καπνού, αλλά πρέπει να μπορούμε και να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Ένας πυροσβεστήρας ABF κατάλληλος για τις πυρκαγιές που οφείλονται σε μαγειρικά λάδια και ένας πυροσβεστήρας CO2 κατάλληλος για πυρκαγιές από ηλεκτρικές συσκευές και βραχυκυκλώματα δίνουν μια ολοκληρωμένη προστασία στο σπίτι μας.

 

  • Χρήση εξοπλισμού

Όλα τα παραπάνω είναι απαραίτητα για την προστασία την δική μας αλλά και του σπιτιού μας. Όμως εξίσου σημαντικό είναι να ξέρουμε να χειριζόμαστε τον εξοπλισμό την κρίσιμη στιγμή. Η ΕΠΕΞ έχει συλλέξει χρήσιμα βίντεο για την χρήση του εξοπλισμού και την προστασία μας σε περίπτωση πυρκαγιάς ώστε όλοι να έχουμε τις κατάλληλες γνώσεις να αντιμετωπίσουμε μια έκτακτη συνθήκη.

 

Η ΕΠΕΞ, με πάνω από 49 χρόνια εμπειρίας στο αντικείμενο και φέροντας πιστοποιητικό ποιότητας ISΟ9001/2015, παρέχει ολοκληρωμένα πακέτα πυροπροστασίας για το σπίτι σας, προσαρμοσμένα στις ανάγκες σας.

 

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΕΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Αφήστε ένα σχόλιο