ΠΥΡ - ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Δημοσιεύτηκε από: epex 28/11/2023 0 Σχόλια

ΠΥΡ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Οι φωτιές μπορεί να είναι συνδεδεμένες με το καλοκαίρι και τις δασικές πυρκαγιές, όμως οι αστικές πυρκαγιές δυστυχώς δεν έχουν γνωρίζουν εποχή. Ενδεικτικά, μέσα  στο 2022, η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε για περισσότερες από 6.000 πυρκαγιές μέσα στον αστικό ιστό, με τις πυρκαγιές στα διαμερίσματα να ξεπερνούν τις 1.800!

 

Οι πυρκαγιές σε διαμερίσματα είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο, ειδικότερα τα τελευταία χρόνια, για το οποίο πρέπει να είμαστε όλοι προετοιμασμένοι. Τον χειμώνα αυξάνεται η παρουσία «γυμνής φλόγας» μέσα στα διαμερίσματα, καθώς σόμπες υγραερίου, τζάκια και κεριά μπορεί να ζεσταίνουν και να ομορφαίνουν τον χώρο μας, όμως ταυτόχρονα τον απειλούν. Σε τέτοιες περιπτώσεις ο χρόνος είναι πολύτιμος και η επέμβαση για την κατάσβεση της πιθανής πυρκαγιάς πρέπει να είναι άμεση.

 

Κάθε κτίριο κατοικιών (πολυκατοικία), η οποία σέβεται τους κατοίκους και το νομικό πλαίσιο, οφείλει να είναι εξοπλισμένη με τα κατάλληλα πυροσβεστικά μέσα, ανάλογα με την μελέτη πυροπροστασίας της. Ένας πυροσβεστήρας ξηρής σκόνης 6 kg, ανά όροφο είναι το ελάχιστο, αναλόγως με τα τετραγωνικά, όπως και ένας αυτόματος πυροσβεστήρας οροφής ξηράς σκόνης 12 kg στο λεβητοστάσιο, καθώς και ένας φορητός πυροσβεστήρας 5 kg CO2 στο μηχανοστάσιο του ανελκυστήρα.

 

Εκτός από την σωστή τοποθέτηση, η ορθή συντήρησή των πυροσβεστήρων αλλά και των μέσων πυροπροστασίας συνολικά, είναι επίσης μεγάλης σημασίας για την ικανότητα κατάσβεσης τους. Η ετήσια συντήρησή τους εξασφαλίζει την ετοιμότητά τους σε περίπτωση χρήσης τους.

 

Η ΕΠΕΞ, με πάνω από 49  χρόνια εμπειρίας στο αντικείμενο και φέροντας πιστοποιητικό ποιότητας ISΟ9001/2015, αναλαμβάνει την τοποθέτηση και συντήρηση συνολικά μέσων πυροπροστασίας.

 

                     2108650602

 

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΕΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Αφήστε ένα σχόλιο