ΚΟΡΙΟΙ!!

Δημοσιεύτηκε από: epex 28/11/2023 1 Σχόλια

Οι κοριοί είναι μικρά έντομα χωρίς φτερά και έχουν ανοιχτό καφέ χρώμα αν είναι νηστικοί, και καφέ χρώμα όταν είναι γεμάτοι αίμα.

Οι κρυψώνες τους είναι πολλές μέσα στο σπίτι ραφές και πτυχές στρωμάτων, υποστρώματα, καλύμματα και σκελετοί κρεβατιών, καναπέδες , καρέκλες , κομοδίνα, κάσες θυρών και παραθύρων, μαξιλάρια , κουρτίνες, πίσω από ταπετσαρίες τοίχων και κάδρα, σχισμές / ρωγμές ξύλινων πατωμάτων, κάτω από χαλιά, ηλεκτρικές πρίζες και διακόπτες, αποσκευές, τροχήλατα καθίσματα και κιβώτια.


 

 

 

 

Πως προστατεύομαι;


Στα ταξίδια για να προστατευτούμε, ελέγχουμε το δωμάτιο του ξενοδοχείου για ενδείξεις κοριών. Φροντίζουμε τις αποσκευές και πριν τις αδειάσουμε τις αφήνουμε στο μπαλκόνι για ένα 24ώρο,αν είναι αυτό δυνατόν, στον ήλιο. Παράλληλα, αλλάζουμε ρούχα, τα οποία τοποθετούμε σε πλαστικές σακούλες και στην συνέχεια τα πλένουμε σε θερμοκρασίες άνω των 50οC, για προστασία από ενδεχόμενα παράσιτα.


Στην καθημερινότητα, είναι σημαντικό να ελέγχουμε μεταχειρισμένα έπιπλα πριν μεταφερθούν μέσα στο σπίτι. Φροντίζουμε τα ρούχα όπως προαναφέρθηκε όταν έχουμε βρεθεί σε πολυσύχναστες περιοχές.  Εάν έχετε κατοικίδια ιδίως αν έχετε κουτάβια, ελέγξτε και συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο σας για την εφαρμογή μιας αποπαρασίτωσης στο τρίχωμα τους.


 Με την τήρηση αυτών των συμβουλών, μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο επικίνδυνων «επιβατών» στα ταξίδια σας και στην καθημερινότητά σας. Η προστασία της υγείας σας είναι πάντα προτεραιότητα μας.

 

Τι κάνω σε περίπτωση προσβολής από κοριούς;

 

Σε περίπτωση διαπιστωμένης προσβολής από κοριούς σε μία οικία, είναι απαραίτητη η άμεση επέμβαση για την καταπολέμηση τους καθώς οι κοριοί αναπαράγονται ταχύτατα.
Αρχικά, θα πρέπει να μαζευτούν όλα τα υφάσματα σε διάμετρο έως 2 μέτρα από το κρεβάτι και να μπουν σε ερμητικά κλειστές σακουλές μέχρι να πλυθούν σε θερμοκρασία άνω των 50 ºC.

Χρειάζεται η προσεκτική επιθεώρηση του χώρου για τον εντοπισμό των φωλιών τους, ο καθαρισμός και η απομάκρυνση αντικειμένων στα οποία μπορεί να έχουν φωλιάσει (όπως υφάσματα, στρωσίδια, κουρτίνες κλπ). Ο ψεκασμός πρέπει να γίνει από καταρτισμένο συνεργείο το οποίο να έχει την γνώση να ψεκάσει ενδελεχώς γύρω από τα κρεβάτια, τα σκληρά έπιπλα, τοίχους. Τα στρώματα σε περίπτωση μεγάλης προσβολής εάν είναι δυνατό να πετιούνται. Εάν μπορεί να σωθεί τότε κάνουμε θερμική απεντόμωση με την σκούπα θερμού ξηρού ατμού η οποία ξεπερνάει τους 180 ºC.


Επίσης ένα καλό σκούπισμα με συμβατική ηλεκτρική σκούπα ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε όλο το διαμέρισμα βοηθάει ώστε να απομακρυνθούν τα παράσιτα μηχανικά και στην συνέχεια απόρριψη της σακούλας της σκούπας αμέσως ώστε να μειωθεί το φορτίο των ενήλικων παρασίτων που συνεχίζουν να υπάρχουν μέσα στο σπίτι.


Προσοχή! Οι κοριοί μετακινούνται από μολυσμένες σε μη μολυσμένες επιφάνειες σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα για αυτό προτείνουμε να γίνει ψεκασμός και στα γειτονικά δωμάτια και τουλάχιστον μια επαναληπτική εφαρμογή σε διάστημα 7-10 ημερών για να εξαλείψουμε και τα αυγά.


Ανάλογα της έκτασης της προσβολής μπορεί να χρειαστούν περισσότερες από μία εφαρμογές.

 

Η εταιρεία μας με πολυετή εμπειρία στον χώρο, μέλος του ΣΕΑΜΕ,  πιστοποιημένη με το ISO 9001-2015 της TUV HELLAS στο σύνολο των υπηρεσιών της αναλαμβάνει εφαρμογές κατά των κοριών και παντός είδους έντομα.

 

Καλέστε μας στο 2108650602 ή επικοινωνήστε μαζί μας στο info@epex.gr και θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε

 

1 Σχόλια

ΣΤΟΥΡΑΙΤΗ ΜΑΡΙΑ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ:
17/05/2024, 04:02:25 PM
Απάντηση

ΓΙΑ 118 ΤΜ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΙΜΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Αφήστε ένα σχόλιο